Få inspiration til at inddrage naturen i dit arbejde med mennesker.

Naturen kan hjælpe os med at komme i kontakt med os selv. Den kan hjælpe os med at mærke, opleve, huske, stadfæste, opdage og nytænke. Terapien bliver mere oplevelsesorienteret og intuitiv.

Naturindragelse til fagpersoner

 Jeg tilbyder undervisning i naturindragelse til fagpersoner, som arbejder med sociale indsatser for både børn, unge og voksne. Jeg skræddersyr forløb efter jeres behov og med tanke på, hvordan I kan arbejde videre efterfølgende.

Mål og indhold for mine forløb ser typisk således ud:

  • At formidle praktiske øvelser, som kan inddrages i arbejdet med den aktuelle målgruppe

  • At øvelserne formidles oplevelsesorienteret, således at deltagerne mærker på egen krop, hvad øvelserne kan

  • At knytte relevant teori til øvelserne, som skaber en forståelse for både effekten, men også et overblik over variationer af øvelserne.

  • At inddrage deltagernes refleksioner undervejs, så der skabes et rum for vidensdeling og ideer til, hvordan øvelserne kan tilpasses praksis

  • At deltagerne/personalegruppen får en fælles oplevelse ude i naturen, som ud over inspiration og læring styrker fællesskab, relationer, kollegaskab og trivsel

Deltagerne får efterfølgende et lille kompendium med øvelserne fra temadagen.

Autentisk, positiv - personlig og fantastisk formidler af naturinddragelse. Tak for en skøn dag.

Dorthe - familievejleder.

  • Flere referencer - Naturindragelse

    Din måde at skabe trygge rammer for alle, var med til at gøre dagen dejlig. - Camilla - familievejleder

  • Naturindragelse

    Tina du har en fantastisk ro og udstråler stor passion for det, du formidler. - Brian, familievejleder

  • Naturindragelse

    En dejlig, sjov og inspirerende dag i smukke omgivelser, der udfordrede nogen og gav noget godt til alle både fagligt og personligt. - Christina, familievejleder

  • Naturindragelse

    Alt var meget præcist beskrevet, og du fulgte hele tiden op på, om alle var med, at det var muligt at sige fra. Dejligt varieret med leg, oplevelser og øvelser. Super dejlig undervisning. - Kristina, familievejleder.

  • Naturindragelse

    Det har været en dag, hvor alle har været med, selvom nogen var udfordret voldsomt på at være i skoven. Stor ros til dig, Tina, til at få alle med. - Flemming, familievejleder og pædagog.

  • Naturindragelse

    Min kollegaer og jeg havde en skøn, sjov og lærerig dag. Dagen fik mig grundet og huskede mig på alt det, naturen kan give os mennesker. Jeg vil i højrere grad benytte naturen i arbejdet med familier. - Mia, familievejleder

  • Naturindragelse

    En dag hvor tempoet kom ned, der blev stoppet op og mærket efter. En dag hvor vi blev inviteret ind under alle de tilbud, vi fik, men vi havde et selvansvar for at takke ja eller nej. - Stella, familievejleder.

  • Naturindragelse

    Jeg kan varmt anbefale en dag med Tina i skoven. Hun fører en varmt, roligt og omsorgsfuldt igennem flere inspirerende og udfordrende øvelser. Tak for en dejlig dag. - Dorthe, teamleder

  • Naturindragelse

    En hyggelig dag med mange dejlige indtryk fra skoven og gode lege med fokus på at bruge naturen. - Lars, familievejleder

Faglighed og erfaring

Min faglige baggrund for dette arbejde, udspringer af projekt Natur til et godt liv, som er et partnerskab mellem Bikubenfonden, Københavns Universitet, kommuner og forskellige NGO’er, som arbejder med udsatte børn og unge. Jeg har i de sidste 7 år været en del af dette arbejde som medarbejder og ambassadør fra organisationen TUBA.

(TUBA laver behandlingsforløb for unge og voksne, som er vokset op i familier med misbrug).

Jeg har selv deltaget i kurser, blevet undervist og har oplevet på egen krop, hvad naturen kan.

Jeg har igennem flere år bidraget som underviser på workshops og faglig formidler af øvelser og indsatser i naturinddragelse. Jeg har udbudt kurser for terapeuter og temadage for bl.a. familievejledere og andre fagpersoner, som arbejder med unge i mistrivsel.

Mine motiver for at bringe naturen ind i terapien.

Terapi og behandling handler om én ting - nemlig at få det bedre på et dybere personligt plan.

Almindeligvis er terapi samtaler, hvor vi får terapeutens hjælp til at komme i kontakt med følelser, tanker, erfaringer og mønstre. Hvis vi arbejder som par eller familier, får vi støtte til at komme tæt på vores nærmeste relationer. Denne kontakt giver os  mulighed for at tage ansvar for og handle på de ting, som vi ønsker anderledes for at få det bedre i livet.

Samtaler består af ord, udvekslinger og teorier, og det kan rigtig meget, men hvis vi i det arbejde ryger for meget “op i hovedet”, så mister vi kontakten til vores følelser, sanser og nervesystem, som er den direkte vej ind til essensen af de ting, vi er påvirket af i vores liv. Det er nødvendigt at skabe den kontakt for at opleve en anerkendelse af, hvad vi står i - en forløsning om man vil, for at have os selv med i de beslutninger, vi træffer mod større trivsel.

Naturen kan hjælpe os med at komme i kontakt med os selv. Som mennesker er vi forbundet med naturen - vi hører til, lige som vi er. Ved at flytte det terapeutiske arbejde ud i naturen, får vi pludselig meget højt til loftet. Vores sanser skærpes af de mange indtryk, og vi får plads til at udforske både tanker og følelser med et natur-rum som ramme. Naturen tilbyder symboler, som hjælper os på vej til at sætte ord på de ting, vi skal arbejde med. Terapien bliver mere oplevelsesorienteret og intuitiv. Den kan hjælpe os med at mærke, opleve, huske, stadfæste, opdage og nytænke.

For nogen kan naturen være beroligende i sig selv, for andre kan det være overvældende at komme i kontakt med sig selv eller opleve stilheden i skoven.

Min erfaring er, at ophold i naturen for de fleste har en helbredende effekt. Går vi skridtet videre og ikke blot bruger naturen som en ramme, et stressreducerende rum, men også bringer det terapeutiske arbejde ind i naturen, kan resultatet være meget helende og effektfuldt.